Karolina munkacsoport

Több helyi civil szervezet munkacsoportot alakított annak érdekében, hogy a Pécsbányán lévő Karolina külfejtés évek óta halogatott rekultivációja, bővített célokkal és tartalommal felgyorsuljon és megvalósulhasson. Ha írni szeretne nekünk, erre az e-mail címre megteheti: karolinamunkacsoport@gmail.com

A munkacsoport tagjai

Pécsbányáért Egyesület, Gyükésiek Öntevékeny Köre Egyesület, Rigóderdomb Egyesület, Kerek Világ Alapítvány, Pécsbányai Ifjúságért Egyesület

Friss topikok

Archívum

Október 18-án megjelent egy cikk Kaszás úr tollából a Bama.hu oldalon. Ez a cikk nagyon távol állt azoktól a gondolatoktól, amik a Karolina munkacsoportot életre hívták, ezért borzasztóan sajnálom, hogy - noha őt is hívtuk a sajtótájékoztatónkra - nem volt kíváncsi ránk.

A cikkből számomra  csak az derült ki, hogy a Pannon Power Zrt. hivatalos véleményére szánt energiát.

Ezt a cikket többen is kommentálták, de mint tudjuk, ezek a kommentek már korántsem érik úgy el az olvasók széles köreit, ráadásul a cikk is azt sugalta, amit évtizedekig tanultattak velünk civilekkel: Ne üssük az orrunkat más kényes hátsójába, fogadjuk el szépen azt, amit kapunk, és örüljünk, ha kapunk valamit.

Nos Kaszás úr !

Nem vagyunk rémült kispolgárok, akik a bányatótól rettegnek és nem vagyunk mérnökök, bányászati szakértők, akik megmondják a tutit, de nem vagyunk hőbörgők sem, akik csak balhét akarnak.

Mi a családjaikkal itt élő pécsiek vagyunk, akik hat éve nézik az út túloldalán azt a hatalmas gödröt és eluntuk a tétlen várakozást.

Oda szeretnénk állni a Pannon Power Zrt. mellé, hogy együtt lobbizzunk rekultiváció elindításáért.

Oda szeretnénk állni az Pécsi Önkormányzat mellé, hogy együtt teremtsünk Pécsnek egy rekreációs parkot, amire mindenki büszke lehet ebben a városban.

És oda szeretnénk állni az új minisztérium mellé, hogy értelmes - a fenntartható fejlődést szolgáló -ötlettel gazdagítsuk az ország jövőjét.

Nem táplálunk vaskos illúziókat, a földön állunk két lábbal,...

de nem akarunk a gödör szélén.

Örömmel vennénk, ha végre partnernek tekintenthető lehetne az a néhány ezer ember, akiket képviselünk ebben az ügyben.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://karolinamunkacsoport.blog.hu/api/trackback/id/tr792406534

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása