Karolina munkacsoport

Több helyi civil szervezet munkacsoportot alakított annak érdekében, hogy a Pécsbányán lévő Karolina külfejtés évek óta halogatott rekultivációja, bővített célokkal és tartalommal felgyorsuljon és megvalósulhasson. Ha írni szeretne nekünk, erre az e-mail címre megteheti: karolinamunkacsoport@gmail.com

A munkacsoport tagjai

Pécsbányáért Egyesület, Gyükésiek Öntevékeny Köre Egyesület, Rigóderdomb Egyesület, Kerek Világ Alapítvány, Pécsbányai Ifjúságért Egyesület

Friss topikok

Archívum

A Karolina külfejtést 2004. december 31-én zárták be.
A művelés megszűnésének közeledtével egyre időszerűbb kérdéssé vált a bezárást követő rekultivációs program, ugyanis a külszíni fejtésterület Pécs város belterületéhez tartozik. Ez 112 hektárt jelent, amelyen jelenleg egy 13 millió m3-es gödör található. Így nem mellékes, hogy mi lesz e külfejtés sorsa. E problémát mindenképpen meg kell oldani, megoldást kell találni a terület újrahasznosítására, bekapcsolva ezzel a város életébe ezt a területet.
A külfejtés rekultivációjára a Pannonpower Holding Zrt. cégcsoportjába tartozó Panon Hőerőmű Zrt. tett ígéretet, amelyet sajnos azóta sem teljesített. A társaság vállalása csupán mintegy 11 millió tonna föld mozgatásáról és füvesítésről, fásításról szólt.
A jelenlegi információk szerint a mintegy 5-6 milliárd forintos fejlesztés első körének költségeit az állam vállalja 2/3 arányban, a maradék 1/3 pedig a Pannonpower Zrt. – ígérete szerint – rendelkezésére áll.

Címkék: karolina külfejtés

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://karolinamunkacsoport.blog.hu/api/trackback/id/tr612365168

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása