Karolina munkacsoport

Több helyi civil szervezet munkacsoportot alakított annak érdekében, hogy a Pécsbányán lévő Karolina külfejtés évek óta halogatott rekultivációja, bővített célokkal és tartalommal felgyorsuljon és megvalósulhasson. Ha írni szeretne nekünk, erre az e-mail címre megteheti: karolinamunkacsoport@gmail.com

A munkacsoport tagjai

Pécsbányáért Egyesület, Gyükésiek Öntevékeny Köre Egyesület, Rigóderdomb Egyesület, Kerek Világ Alapítvány, Pécsbányai Ifjúságért Egyesület

Friss topikok

Archívum

Több helyi civil szervezet munkacsoportot alakított annak érdekében, hogy a Pécsbányán lévő Karolina külfejtés évek óta halogatott rekultivációja, bővített célokkal és tartalommal felgyorsuljon és megvalósulhasson.

Az együttműködő szervezetek akciókkal és közös fellépéssel szeretnék erőteljesebben artikulálni a civil érdekeket a jövőben. A program egyébként nyitott, várják további civil és zöld szervezetek csatlakozását, valamint a város elköteleződését is.
Az évek óta áldatlan állapotok miatt a munkacsoport szeretné elérni, hogy a rekultiváció kimozduljon a holtpontról. Úgy vélik, nem elegendő a Pannon Hőerőmű Zrt. elsődleges – bár eddig még sajnos nem megvalósult – rekultivációs tevékenysége, a terület fejlesztését tovább kellene gondolni.
A helyi civilek rekreációs, pihenő parkot szeretnének létrehozni, amely a városban élők egyik kedvelt helye lenne. Elképzeléseik szerint a külfejtés helyén a jelenlegi tavat megtartanák, sétányokat, tanösvényeket, kerékpárutat, de akár szánkópályát, vagy extrémsportok számára megfelelő helyet is létre lehetne hozni.
A teljes beruházáshoz a civilek számításai szerint, optimális esetben mintegy 3 évre lenne szükség, a cél minél hamarabb döntést hozni és elkezdeni a munkálatokat.
A Karolina munkacsoport úgy véli, a fejlesztéssel komoly, a fenntarthatóságot és munkahelyteremtést támogató projekt valósulhat meg, amelynek nyertesei az ott élők mellett Pécs város és a környékbeli települések lakói lehetnek majd.

Címkék: rekultiváció karolina munkacsoport pécsbánya karolina külfejtés

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://karolinamunkacsoport.blog.hu/api/trackback/id/tr412365119

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása